LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Conques

Pueblo

Conques

Municipio

Isona i Conca Dellà / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

101

 

Ayuntamiento: Isona

Dirección

Plaça Bisbe Badia, 1

Código postal

25650

Teléfono

973664008

Fax

973664228

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Dades i fotos de Conques

Web de Interés

Isona i Conca Dellà

E-mail municipio

ajuntament@isona.cat
 

La vila de Conques

La vila de Conques és situada a la dreta del riu de Conques. Conques es troba en un lloc molt adequat per al seu nom, arrecerada a tramuntana pel Mont de Conques i sota mateix del castell de Conques, que és, de fet, l'origen de la població.

La primitiva església parroquial, romànica, de Sant Sadurní del Castell de Conques era dins del recinte del castell. Allà és també on hi havia hagut el convent de clarisses de Santa Maria de Conques, acollit en el castell abandonat.

El nucli primitiu de Conques era entre l'actual emplaçament de la vila i el castell, en el coster que els uneix. En queden restes, però molt fragmentàries que, tanmateix, testimonien el poblament primitiu en aquest lloc.

A peu de carretera, al bell mig del poble, hi ha la font pública, esfèrica, que és una rèplica, de mida bastant més petita, de la font de Prades. Va ser construïda el 1928 per un veí de la vila, que la donà a la comunitat

A l'antic terme de Conques hi ha un sol servei de caràcter turístic: Ca l'Estudiant, una casa rural.Telèfon: 973 66 43 64 . Conques compta amb parada de l'autobús de la línia Barcelona - la Pobla de Segur, amb un servei al dia en direcció a Barcelona, al matí ben d'hora, i un altre a mitja tarda en direcció a la Pobla de Segur(ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Gustau Erill

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua