LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Covet

Pueblo

Llogaret: Covet

Municipio

Isona i Conca Dellà / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

5

 

Ayuntamiento: Isona

Dirección

Plaça Bisbe Badia, 1

Código postal

25650

Teléfono

973664008

Fax

973664228

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Covet

Web de Interés

Isona i Conca Dellà

E-mail municipio

ajuntament@isona.cat
 

Covet està situat a 711 m. alt a l'extrem sud-est de l'antic terme d'Isona, aproximadament a mig camí entre Isona i Benavent de la Conca, tot i que més a prop d'aquesta darrera població.

Santa Maria de Covet, Isona,


Hi destaca l'església romànica de Santa Maria de Covet del segle XII, amb una portalada única en el romànic de Catalunya. Es compon de quatre arquivoltes en degradació, que descansen sobre dues columnes amb capitell a cada banda, i d'un timpà que recolza sobre mènsules. Tant les arquivoltes com els capitells, les mènsules i el timpà presenten una ornamentació figurativa, vegetal i geomètrica. La factura del timpà no és gaire reeixida, però la de la resta dels elements, tenen un acabat extremament minuciós i detallista.

La nau de l'església és coberta per una volta de canó apuntada, dividida en tres trams per dos arcs torals que recolzen sobre columnes adossades amb capitells esculpits. En el mur interior de la paret nord s'obren dues portetes que donen accés l'una al campanar i l'altra a l'exterior. En el mur del costat sud hi ha una columna adossada que correspondria a un tercer arc toral però que mor al nivell de les impostes.

No hi ha cap carretera que passi per Covet. L'únic servei de transports de què disposa Covet és el transport escolar que l'enllaça amb Isona, facilitat pel Consell Comarcal del Pallars Jussà. A l'estiu el nombre s'incrementa amb els estadants temporals que hi tenen una segona residència (ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Amaldavarez

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua