LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Cubells

Pueblo

Cubells

Municipio

Cubells / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

401

 

Ayuntamiento

Dirección

Carretera nova, s/n

Código postal

25737

Teléfono

973 459 005

Fax

 973 459 135

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Cubells

Web de Interés

Informacio i dades de Cubells

E-mail municipio

ajuntament@cubells.net
 

El municipi de Cubells, d'una extensió de 39,04 km², és situat als vessants meridionals de l'alineació muntanyosa que formen la Serra Carbonera i la de Boada, des del coll de Boada al NW, al límit amb Alòs de Balaguer, fins a les partides de la Serra de les Comes i Valldeixils a llevant. El municipi comprèn, a més de la vila de Cubells, el llogaret de la Torre de Fluvià i l'indret de Pugis.

foto de Josep RenaliasEsglésia romànica de Santa Maria del Castell, Cubells

Llocs d'interès

.Església romànica de Santa Maria del Castell, té una valuosa porta, decorada amb llaceries morisques del segle XIII.
.Capella romànica de Sant Miquel (segle XII).
.Església parroquial de Sant Pere, romànica amb elements gòtics (segles XII-XIV), conserva el notable retaule de pedra de Santa Úrsula de la segona meitat del segle XIV, de l'escola de Lleida i una marededéu del segle XIII.
.Castell de Cubells, se'n conserven restes al carrer de la Muralla

A la vila hi ha la Cambra Agrària Local, un centre públic d'ensenyament primari, una biblioteca municipal, l'Hostal Roma, piscines, pista polisportiva i camp de futbol. Festa de Sant Marc, el dia 25 d´abril, tot el poble en processó va cap al santuari de Salgar. L´ajuntament va en silenci. Aquesta tradició ve de temps molt llunyà, com a mostra d'agraïment per una epidemia que va haver-hi(ftes, fotos, mas info ver links)

La seua estructura econòmica és agrícola i ramadera. Els conreus principals són els cereals (l'ordi i el blat), les oliveres i els ametllers. El bestiar es majoritariament oví (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua