LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Canos

Pueblo

El Canós

Municipio

Els Plans de Sio / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

26

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Estudis, 1

Código postal

25212

Teléfono

973 520 030

Fax

973 520 030

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Canos

Web de Interés

Els plans de Sió

E-mail municipio

info@planssio.ddl.net
 

mapa de localizacion de El Canós

El Canós es troba al sector meridional del terme dels Plans de Sió, prop ja de la Figuerosa i d'Altet, a la riba dreta del torrent de la Figuerosa o de la Cardosa, en una elevació. La festa major se celebra el diumenge després del 25 de juliol, per Sant Jaume.

A la part alta hi ha una placeta entre cases de tipus senyorial, com Can Moixó o Can Gomar, i a la part de la ribera hi ha un carrer amb construccions modernes. L'església parroquial de Sant Jaume del Canós té una portalada de grans dovelles, però el conjunt de la construcció és del segle XVII i el campanar, del XIX.

Al Canós hi ha des del 1986 una estació agrometeorològica que constitueix una base per als nombrosos treballs d'investigació que es porten a terme en els conreus de la zona, que es caracteritza per una climatologia extrema al llarg de l'any i per la gran sequera. El terme esta dedicat als cereals (ordi i també blat i civada), amb alguns espais dedicats als ametllers i només restes de vinya i oliveres. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua