LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Gospí

Pueblo

Tipo de Entidad: Llogaret: Gospí

Municipio

Sant Ramon / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

45

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de la Bassa, 3

Código postal

25215

Teléfono

973524018

Fax

973524018

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Gospí

Web de Interés

Sant Ramon

E-mail municipio

ajuntament@santramon.ddl.net
 

mapa El Gospí  de sant Ramon de Portell

El Gospí es un nucli de poblacio del municipi de sant Ramon de Portell. El poble fou construït sota l'antic castell, el qual té adossada una torre de guaita cilíndrica que destaca pel damunt de totes les cases, amb una escalonada interior de pedra, i una sèrie de passadissos subterranis amb diverses cases del poble.

L'església de Gospí no és romànica, encara que té l'entrada medieval, amb dovelles de llargada mitjana i bordó puntejat, i altres parets antigues

Gospí té una font on en anys d'abundància , brolla aigua excel.lent. A l'entorn s'han trobat vestigis ibèrics. També cal destacar una ermita que es troba a l'entrada del poble dedicada a Sant Cosme i Sant Damià. La capella de Sant Cosme i Sant Damià es de planta rectangular en la que predomina el mur, tenint tan sols una petita obertura rectangular a la banda dreta del temple que permeti l'entrada de llum natural, que interiorment és una finestra en esqueixada, a l'estil romànic. La coberta és a dues aigües i amb un campanar d'espadanya d'un sol ull.

La festa major de Gospí se celebra el primer diumenge d'octubre, i el 26 de setembre es fa la festa dels Sants Cosme i Damià.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua