LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Llor

Pueblo

el Llor

Municipio

Torrefeta i Florejacs / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

60

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

25211

Teléfono

973520184

Fax

973520184

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Llor

Web de Interés

Informacio i cultura de Torrefeta i Florejacs

E-mail municipio

ajuntament@torrefeta.ddl.net
 

El Llor, es un poble del municipi de Torrefeta i Florejacs

El Llor, es un poble del municipi de Torrefeta i Florejacs que es troba al sector de llevant del terme, entre Bellveí i el Far, aturonat a 552 m d'altitud. El nucli urbà es formà al voltant de l'antic castell del Llor, amb estrets carrerons que baixen del castell i altres que fan la volta a la vila closa.L'estructura antiga es manté, però els carrers són ben pavimentats i moltes cases han estat restaurades o fetes de nou.

L'església parroquial de Sant Julià del Llor revela diferents etapes en la seva construcció; la capçalera (absis amb arcuacions llombardes) i els trams immediats s'insereixen dins una tradició que depèn de formes romàniques. El conjunt configura un temple de nau única, creuer, ingrés lateral i absis semicircular, flanquejat per dos espais a manera de transsepte. La façana és classicitzant i porta la data del 1783.

Celebra la festa major el tercer diumenge de setembre. Hi ha conreus de cereals (ordi i una mica de blat i colza), i zones de regadiu ocupades per horts familiars (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua