LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Miracle

Pueblo

disseminat: El Miracle / Santuari

Municipio

Riner / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

80

 

Santuari

Dirección

Monestir dels Monjos

Código postal

25287

Teléfono

 649 465 814

Fax

973 480 002

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Miracle, El santuari

Web de Interés

El nucli El Miracle

E-mail municipio

casespi@santuarielmiracle.com
 

El Miracle és un disseminat que s'escampa a l'entorn del santuari pròpiament dit, el qual és el centre de major atracció del municipi de Riner, i és situat prop del tossal de Sant Gabriel

mapa de El santuari del Miracle

foto de Capolatell

El santuari del Miracle és un centre religiós dedicat a la Mare de Déu del Miracle, situat a la banda de ponent del municipi de Riner, al Solsonès. El conjunt està format per una església, una capella, un monestir benedictí, diversos llocs d'acollida: cel·les, Casa d'Espiritualitat i serveis turístics. El conjunt ha estat declarat Bé Cultural d'Interès Nacional.

L'església del Miracle, on es venera la Mare de Déu del Miracle, és un centre de pelegrinatge i devoció mariana des de la seva aparició l'any 1458. El monestir benedictí, de l'any 1899, acull una comunitat depenent del monestir de Montserrat.

La peça més interessant del santuari és el retaule barroc que els administradors del Miracle encarregaren el 1744 al gran escultor de l'escola vigatana Carles Moretó, en el qual treballà fins el 1758; el daurat i la policromia són obra del pintor solsonès Antoni Bordons, que hi treballà en 1760-74.

L'església, el monestir i la Casa Gran limiten la plaça del Santuari pel nord, est i oest respectivament. La plaça té unes dimensions d'uns 45 x 25 metres. Al costat sud està closa per un marge que baixa de la carretera sud en el qual hi ha la creu commemorativa de l'aparició de la Verge, la font de la Mare de Déu i una bassa.

Als grups que ho desitgin se'ls ofereix una explicació sobre el Santuari, la seva història i les obres d'art. Informació i reserves al Tl. 973 48 00 02. El preu de la visita es deixa a la voluntat de cada grup com almoina per al Santuari.

La festa major del Miracle se celebra el 2 d'agost. L'ermita de Sant Jaume, propera al Miracle, celebra un aplec el 31 de maig (ftes, fotos, mas info ver links)

Ajuntament de Riner
Casa de la Vila-25290
Telf: 973 48 08 15
Fax: 973 48 16 66

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua