LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Pla De Sant Tirs

Pueblo

El Pla de Sant Tirs

Municipio

Ribera d'Urgellet / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

357

 

Ayuntamiento: El Pla de Sant Tirs

Dirección

Carretera de Lleida

Código postal

25796

Teléfono

973 387045

Fax

973 387045

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Pla De Sant Tirs

Web de Interés

Antic municipi de ribera d´urgellet

E-mail municipio

ajuntament@riberaurgellet.ddl.net
 

foto de Pallares 1

El municipi del Pla de Sant Tirs

El municipi del Pla de Sant Tirs té una extensió de 104,90 km². L'antic municipi del Pla de Sant Tirs tenia una extensió de 10,01 km², però l'any 1968 li foren annexats els termes veïns de Tost, Arfa i la Parròquia d'Hortó. A partir d'aquest moment hom donà el nom oficial de Ribera d'Urgellet.És la vila amb més habitants del municipi i és el cap municipal.

Es troba a 702 metres d'altitud damunt un turó, el final del qual acabava amb una plana on hi ha pastures i que dóna nom al poble tot i que té carrers força costers.

El Segre és l'eix hidrogràfic del municipi i hi desguassen per la dreta i per l'esquerra tots els cursos d'aigua que solquen el terme. Bé que el nombre de barrancs i torrents és important, cal destacar sobretot dos cursos que vessen al Segre per l'esquerra i que formen dues valls importants: el riu de Lavansa i el riu de Tost

Hi trobem la Plaça Major (que s'urbanitzà els anys trenta al lloc de l'antic cementiri), l'era de Badia, la plaça de Baix, el Carrer Major, el de les Eres, el de la Font, el camí del Rec i el carrer de Sant Sebastià, que duu a aquesta capella, dins el poble

Hom fa festa major el primer diumenge de setembre, i el 28 de gener se celebra la festa vella. Al poble hi ha una societat de caçadors, una pista polisportiva i un circuit de kàrting.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua