LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Poal

Pueblo

el Poal

Municipio

El Poal / Comarca: Pla de Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

659

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Catalunya, 1

Código postal

25143

Teléfono

973565002

Fax

973565002

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Poal

Web de Interés

Informacio turistica i cultural del poble de El Poal

E-mail municipio

ajuntament@poal.ddl.net
 

El Poal està situat aproximadament a uns set quilòmetres del nord de Mollerussa, concretament a la zona d'influència del Canal d'Urgell, limita al nord amb Linyola, al sud amb el Palau d'Anglesola, a l'est amb Vila-sana i a l'oest amb Bellvís. És al sector de l'esquerra del riu Corb, a llevant de Bellvís. L'únic nucli de població agrupada del terme és el Poal. Dins la reduïda extensió del terme trobem les partides de l'Escarabat, els Fondos, l'Estrella, Rubinat i la Mallola

mapa El Poal


Llocs d'interès:

.L'Església parroquial, dedicada al degollament de Sant Joan, del S. XVIII.
.El Castell: Noble edifici del s.XVII, Va ser bastida el 1763 per iniciativa dels Desvall, que van ser marquesos d'El Poal.
.Cases pairals del barri antic: Cal Puig (del segle XVII) i Cal Francès
.La Ruta del Renaixement i el Barroc pel Pla d'Urgell, passa per El Poal, on hi trobem l'ermita de Santa Llúcia, edificació senzilla però d'una gran bellesa i rusticitat.
.Tossal de les Tenalles ( partida de la Serra ). Antic poblat ibèric

Al Poal podem veure algunes de les cases més antigues com poden ser Cal Castell, Cal Puig, Cal Francès i Cal Graells.

Pràcticament tot el territori és ocupat pels conreus de regadiu: cereals, especialment blat, blat de moro, farratges, hortalisses i arbres fruiters. La ramaderia (porcí, boví, aviram), amb les activitats industrials derivades de l'agricultura complementen l'economia

El Poal celebra la festa major el 29 d'agost, per Sant Joan, i el segon diumenge de maig, festa major petita del Roser de Maig. Per Carnaval, el divendres al vespre, els joves surten a buscar soques d'arbre pel terme i el dissabte es fa una xocolatada i una foguera per als infants. Al migdia es fa un dinar col·lectiu a base de carn a la brasa a la plaça de l'Ajuntament (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua