LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Pont De Bar

Pueblo

El Pont de Bar

Municipio

El Pont de Bar / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

197

 

Ayuntamiento

Dirección

PLAÇA MAJOR, 1

Código postal

25723

Teléfono

973 384063

Fax

973 384063

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Pont De Bar

Web de Interés

Informacio i dades de El Pont de Bar

E-mail municipio

ajuntament@pontbar.cat
 

foto El Pont de Bar

El Pont de Bar és una població i un municipi de la comarca de l'Alt Urgell. El Segre divideix el municipi en dos parts. A la dreta del riu els vessants són més pronunciats i és on s'assoleixen les màximes altituds del terme. El municipi actual comprèn els pobles del Pont de Bar, Aristot, Toloriu, Bar, Castellnou de Carcolze, les caseries d'Ardaix i els Arenys, el llogaret dels Banys de Sant Vicenç, les cases de Carcolze, Barguja i Soveix i altres masies esparses arreu.

El pont de Bar va ser reconstruït diverses vegades. Es conserva la capella de Sant Ermengol, patró del poble, i a la paret de muntanya de la solana hi ha unes feixes molt estretes, tallades d'una manera espectacular en el rost pendent, on abans es conreava la vinya.

Al Pont de Bar també es troba el Museu del vi de muntanya o Museu de la vinya i el vi del Pont de Bar ubicat a l'antic cortal de Cal Teixidoret. Te dos pisos amb accessos independents. A dalt s'exposa tot allò que fa referència al cultiu de la vinya, mentre que al pis de sota està dedicat a l'elaboració del vi. (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua