LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Els Obacs

Pueblo

Els Obacs de Llimiana

Municipio

Llimiana / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

23

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Major, 1

Código postal

25639

Teléfono

973650773

Fax

973650773

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Els Obacs

Web de Interés

Ajuntament de Llimiana

E-mail municipio

ajuntament@llimiana.ddl.net
 

Els Obacs de Llimiana es una agrupació de masies separades de la resta del TM de Llimiana i situades entre els antics termes de Sant Salvador de Toló i Aransís, a una altitud de 717,8 m. té una extensió de 3, 52 km2.

Els Obacs de Llimiana foto

El territori és situat als vessants NE de la serra de Sant Gervàs, vers la vall del riu de Conques, entre els municipis de Gavet de la Conca i Isona. Es tracta d'una vall sencera i de la meitat d'una altra, dels barrancs que baixen de la serra dels Obacs cap al riu de Conques: la vall del barranc de Menal i la meitat occidental de la del barranc de la Ferreria. Tot el territori és un coster que baixa dels més de 1.100 metres de la serra fins als 600-700 de la zona limítrof amb Conques. La part més meridional està formada per l'Obac de la Ferreria, i la resta és la que dóna nom a l'enclavament: els Obacs de Llimiana.

A l'extrem nord-est de l'enclavament hi ha l'agrupació de masies més important, que pren el nom de l'enclavament. L'església de Sant Urbà, el cementiri, i les masies de Casa Morreres, el Xalet del Morreres, la Casa Vella de Morreres, Cal Roi, Cal Xato, Cal Jaumillor, Cal Simó, Cal Toni, Cal Paner, Cal Bosquet, i ja més cap al nord-oest, Cal Menal i la Masia de Pijolan.
ofereix un ric ventall de flora i fauna de muntanya.

Els principals cultius són els ametllers, olivers i la vinya. Els boscos del terme són formats de pins, alzines i roures. A peu del pantà de Terradets ó Cellers, hi ha una petita àrea de bany que anomenem popularment els Pins i que a l'estiu permet gaudir del llac, al costat de la carretera. L'Aigua és tèrbola i freda, i el fons està ple de pedres. De vegades es pot veure algun peix saltar fora de l'aigua. (ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Gustau Erill

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua