LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Els Omells De Na Gaia

Pueblo

Els Omells de Na Gaia

Municipio

Els Omells de Na Gaia / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

142

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. Major, 1

Código postal

25268

Teléfono

973 330 235

Fax

973 330 235

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Els Omells De Na Gaia

Web de Interés

Informacio i cultura de Els Omells De Na Gaia

E-mail municipio

ajuntament@omells.ddl.net
 

Els Omells de na Gaia és una vila i municipi de 159 habitants de la comarca de l'Urgell. El paisatge és una barreja de bosc i terres cultivades

foto de Agapito
Els Omells de na Gaia Fou construït a partir del castell del qual només en queden algunes restes dels murs i la forma volumètrica de la part alta del poble. Els carrers van baixant des del castell, seguint els desnivells en forma concèntrica. Les cases, en origen medievals, foren refetes en moments de prosperitat del poble, principalment al segle XVIII i finals del segle XIX

Llocs d´interes:

LES ESTELES FUNERARIES DISCOÏDALS
EL CASTELL
L'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE STA. MARIA
LES ANTIGUES CASES PAIRALS DE CAL SALLA, CAL VILÀ I CAL PATON
LA CABANA AMB VOLTA DE CANÓ

Des de l'inici del segle XVII tingué una especial incidència en la pietat local la devoció a la Mare de Déu del Roser, que tenia una confraria pròpia, i per això se celebrava una festa major secundària el dia 22 de maig, festa del Roser de Maig; l'endemà és tradicional anar al santuari de la Mare de Déu del Tallat, a Rocallaura (Vallbona de les Monges). La festa major se celebra el 15 d'agost.

Els conreus són bàsicament de secà: l'olivera, l'ametller, la vinya i els cereals. Complementen l'activitat agrícola les explotacions ramaderes d'aus, bestiar porcí, oví i boví.
A la part baixa del poble, hi trobem les instal.lacions lúdiques de la Societat Recreativa : la piscina, el parc d'esbarjo, el cafè, la pista de ball i la pista poliesportiva (ftes, fotos, mas info ver links)
 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua