LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Talladell

Pueblo

EMD: El Talladell

Municipio

Tarrega / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

238

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer de Sant Pere, 4

Código postal

25360

Teléfono

973311608

Fax

973500552

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Talladell

Web de Interés

Informacio del Talldell

E-mail municipio

ajuntament@tarrega.cat
 

el Talladell

El Talladell és una entitat municipal descentralitzada pertanyent a Tàrrega, capital de l'Urgell. Es situat a la dreta del riu d'Ondara i s'estén per un fort pendent encarat a migdia al punt que el riu avança emmarcat per dues serres. Té 390 m d'altitud al carrer de Dalt i 360 al Carrer Major.

El castell és el monument més important del poble. Un altre dels seus monuments històrics és l'ermita del Pedregal. Hi ha bells casals: Cal Segura, Cal Biosca, Cal Blasi, Cal Codina o Ca l'Altisent entre d'altres, amb llindes adornades, grans cellers amb voltes i sobris empedrats. També és digne d'assenyalar el magnífic pont de pedra sobre el riu d'Ondara, algunes fites de terme gravades i els masos del Rosa, Cal Maresca, Cal Codina, del Pont i Manxees.

Dins l'antic terme del Talladell, a mig camí entre aquest poble i la ciutat de Tàrrega, hi ha el mas i el santuari del Pedregal, on hi hagué l'antiga abadia cistercenca de Santa Maria del Pedregal, fundada entorn del 1176 per la família dels Anglesola amb l'establiment d'una comunitat de monges procedents de Vallbona. Avui està arruinat. Actualment una petita capella construïda a la fi del segle passat, amb elements gòtics, finestrals apuntats i nervadures que recorden el vell monestir, guarda la venerada imatge de la Mare de Déu de la Llet. És una imatge de pedra d'estil romànic tardà que sosté, assegut al braç esquerre, el Nen Jesús, amb una bola del món a la mà dreta.

La festa major ha estat traslladada al primer diumenge de setembre. També se celebra Sant Sebastià (ftes, fotos, mas info ver links)

foto por Ramon Oromi Farre [calBenido]

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua