LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

El Tarros

Pueblo

Tipo de Entidad: llogaret: El Tarròs

Municipio

Tornabous / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

98

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de la Vila, 1

Código postal

25331

Teléfono

973570233

Fax

973570233

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

El Tarros

Web de Interés

Santa Cecilia del Tarròs

E-mail municipio

ajuntament@tornabous.cat
 

El Tarròs és una població de la Conca del riu d'Ondara al'Urgell que pertany administrativament al municipi de Tornabous. El Tarròs és el menys poblat dels agregats de Tornabous i sempre ha estat un poble petit.

el Tarròs - Monument al President Màrtir Lluís Companys

L'edifici consta d'una sola nau coberta amb volta de canó de cinc trams. Data del segle XVI i és d'estil goticorenaixentista. La façana té una rosassa amb una porta d'accés rectangular sobre la qual hi ha l'escultura de Santa Cecília. El campanar de planta quadrada amb quatre campanes està adossat a la part esquerra de l'església. Ha estat declarada Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) l'any 2003.

El poble és conegut per ser la vila natal de Lluís Companys que fou un polític català: Primer President del Parlament de Catalunya (1932-1933), Ministre del Govern Espanyol (2on.semestre 1933) i President de la Generalitat de Catalunya (1934-1940) durant la Segona República Espanyola i President d'ERC (1933-1934). Hom hi ha erigit un monument, obra de l'escultor Antoni Boleda, i al setembre del 1982 fou descoberta una placa a la seva casa natal, en commemoració del centenari del seu naixement

A part petites explotacions ramaderes de caire familiar, hi ha granges de porcí i boví. Al Tarròs hi ha una pista polisportiva. El 1985 es va construir un edifici que allotja una llar de jubilats, un consultori mèdic, i un centre de joves. (ftes, fotos, mas info ver links)

foto por Ramon Oromi Farre [calBenido]

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua