LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Enviny

Pueblo

Enviny

Municipio

Sort / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

28

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Doctor Carles Pol I Aleu 13

Código postal

25560

Teléfono

973 620 010

Fax

973 620 010

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Enviny

Web de Interés

Ajuntament de Sort

E-mail municipio

ajuntament@sort.cat
 

el nucli d´Enviny

 

El poble d'Enviny del municipi de Sort es troba enlairat a 1 134 m d'altitud als vessants esquerres de la vall de Montardit, en un coster a migdia del serrat de la Pal, que separa aquesta vall de la del barranc de la Pietat.

El nom d'Enviny prové del llatí Envacinio, com ve ens demostra el fet que mossén Coy anota un document de l'any 1087 referent a un judici hagut davant del comte del Pallars Artal, in castro d'Envacinio, en lo castell d'Enviny.

Una de las cases més destacades de la població, la casa Aiters, tenia una capella dedicada a Santa Llúcia, avui arruïnada. Hi ha l'església parroquial de la Mare de Déu de la Purificació (o de la Candelera), dins l'estil de les bastides vers el segle XVIII a la comarca, amb campanar de torre amb el cos superior vuitavat i coberta piramidal. Tambe hi ha un pont.

El seu terme comprèn les valls dels barrancs de Montardit, de la Pietat i de la Bastida, tributàries totes del Noguera Pallaresa per la seva dreta. El terme és molt solà i muntanyós, amb les màximes elevacions a la Pala Cremada (2360 m.), cap de la Muntanyeta (2227 m.) i tossal Roi (1982 m.), al sud-est de la serra d'Altars.

Hom celebra la festa major el tercer diumenge de setembre. El dia 1 de maig es fa un aplec al santuari de la Mare de Déu del Soler. (ftes, fotos, mas info ver links)

foto Ramon Oromi Farre [calBenido]

 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua