LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Erinya

Pueblo

Erinyà

Municipio

Conca de Dalt / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

26

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Bellavia 32 1-2

Código postal

25500

Teléfono

 973 680 092

Fax

 973 681 213

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Erinya

Web de Interés

Conca de Dalt, o el Pont de Claverol, els pobles del municipi

E-mail municipio

ajuntament@concadalt.ddl.net
 

Erinyà al Pallars Jussà

Erinyà és un poble del municipi de Conca de Dalt, al Pallars Jussà. el poble d'Erinyà (716 m), format per un bon grup de cases centrades per l'església parroquial de Sant Esteve

L'església del poble és de pedra, amb un campanar vuitavat força esvelt. Prop seu, a l'Escap del Congost (on hi ha l'antic pont d'Erinyà) s'inicia l'important congost d'Erinyà, obert pel Flamicell a través del massís calcari de la serra de Sant Gervàs, que comunica la vall Fosca amb la conca de Tremp.

A migdia del poble, a l'altra banda del barranc, hi ha el petit santuari de la Mare de Déu de l'Obac o del Remei, amb porta de reixa de ferro, i al N, prop de l'Escap del Congost, la petita ermita de Sant Isidre, de pedra.

Erinyà es coneixia per la producció de cireres. També es deia que el pa era un dels millors. Ara, tot just queden quatre cirerers i el molí ja és en runes.

Actualment a Erinyà hi viuen 26 habitants, però a l'estiu pot arribar a uns 200 habitants, igual que per Festa major, que té lloc a la segona Pasqua, quan tot el poble va a retre homenatge a la Mare de Déu de l'Obac, una ermita als afores del poble, on després de la missa es reparteix coca i pa, i després hi ha un ball a la Plaça del Rei per a tots els que s'hi vulguin afegir. (ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Gustau Erill

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua