LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Es Bordes

Pueblo

Es Bordes

Municipio

Es Bordes / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

238

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Laca, 2

Código postal

25551

Teléfono

973 64 09 39

Fax

973 64 09 39

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Es Bordes

Web de Interés

Es Bordes, Les Bordes, Informacio i dades

E-mail municipio

ajuntament@bordes.ddl.net
 

foto de Xevi VEs Bòrdes

Es Bòrdes és un municipi de la comarca de la Vall d'Aran, situat al terçó d'Irissa. s'estén pel sector de ponent de la Vall, en una bona part a l'esquerra de la Garona i als vessants també esquerres del Joèu; el curs d'aquest riu forma gairebé tot el límit E amb el terme de Viella, amb el qual també termeneja el municipi de les Bordes pel sector meridional. El terme de les Bordes confronta al N amb el municipi de Vilamòs i a l'W amb el municipi francès de Luixon.

El terme comprèn els pobles de les Bordes, cap municipal, Benòs, Begòs i Arró. A ponent hi ha un petit sector del municipi de Vilamòs, l'enclavament d'Es Cabanes dera Montanha, al sector on es troba el pas de Vilamòs, entre el tuc de Campsaure i Poilanèr.

El poble de les Bordes té carrers estrets i costeruts centrats per una plaça.L'església parroquial d'Era Mare de Diu deth Roser té una sola nau, volta d'aresta i presbiteri format per tres arcs de mig punt, sostinguts per pilars circulars. El campanar és de torre quadrada. Es del segrl XIX

La carretera N-230 travessa Es Bòrdes i la comunica amb Lleida i França (ja que es troba a molt poca distància) on, a 25 km de la frontera, trobem l'estació ferroviària de Banhèras de Luishon.

La vegetació natural ha afavorit tant la ramaderia (bovina i ovina) com l'explotació forestal, les principals activitats econòmiques de la zona, i unes 150 hectàrees de prats de regadiu es dediquen a l'agricultura. Destaquen principalment llurs boscos d'avet i faig i també llurs àrees de pastura. (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua