LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Escalo

Pueblo

Escalo

Municipio

Guingueta d´Aneu / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

101

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. s/n

Código postal

25597

Teléfono

97362606

Fax

973626711

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Escalo

Web de Interés

El municipi de la Guingueta d'Àneu i els seus pobles

E-mail municipio

ajuntament@guingueta.ddl.net
 

El poble d'Escaló, el Castell

El poble d'Escaló és a la dreta de la Noguera Pallaresa, al sector central del terme i a la vora de la carretera vers la Vall d'Aran . Era un municipi independent fins que el 1971 va ser fusionat amb Jou i Unarre en el nou municipi. Comprenia a més els pobles d'Escart i Estaron.

El nucli antic era inicialment una vila closa formada per dos carrers paral·lels, amb torres de defensa i portals d'entrada als dos extrems. Es conserva íntegra una gran torre, dita el Castell de planta circular i bastant conservada

Totes les cases són de pedra, però moltes en estat ruïnós. La placeta de l'església, amb habitatges moderns, és a l'extrem N; l'església parroquial de Santa Helena és un característic edifici d'una nau i campanar de torre amb el cos superior vuitavat i coberta piramidal.

Al poble hi ha piscina i pistes de tennis. El 3 de febrer se celebra la festa major de Sant Blai, el dia 29 de juny es fa un aplec a l'ermita de Sant Pere del Burgal i el tercer diumenge té lloc la festa major d'estiu.(ftes, fotos, mas info ver links)

foto de J Renalias

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua