LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Espot

Pueblo

Espot

Municipio

Espot / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

364

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Església, s/n

Código postal

25597

Teléfono

973624045

Fax

973624045

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Espot

Web de Interés

Info del poble d´Espot i Estais

E-mail municipio

ajuntament@espot.ddl.net
 

mapa Espot ,l Pallars Sobirà

Espot és un municipi de la comarca del Pallars Sobirà. Situat a la vall del riu Escrita, tradicionalment aïllat per la seva situació geogràfica, ha experimentat una formidable transformació amb la creació del Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici i les pistes d'esquí alpi de Super Espot. El municipi limita al N amb els termes de València d'Àneu, Esterri d'Àneu (pel pic de Quartiules) i la Guingueta d'Àneu, que també hi confronta pel sector de llevant; al SE termeneja amb Rialp; al S amb Sort i la Torre de Cabdella (Pallars Jussà), i a l'W amb Barruera (Alta Ribagorça) i Salardú (Vall d'Aran).El poble d'Espot és el centre tradicional del municipi, que comprèn, a més del poble d'Estaís, el despoblat de Novelles i l'antic castell de Llort; hi ha diverses centrals hidroelèctriques (la d'Espot, la de Sant Maurici, la de Lladres i la de la Torrassa) i l'estació d'esports d'hivern de Superespot.

L'església parroquial de Santa Llogaia és un petit i típic edifici de la vall, d'una nau i campanar de torre quadrada amb el segon cos vuitavat i coberta piramidal, que s'alça a un extrem d'Espot Solau, prop del pont de la Capella. Damunt Espot Obago hi ha una antiga torre circular de defensa, dita la torre dels Moros, i als afores, la central elèctrica de Sant Maurici. El poble conserva el caràcter tradicional, amb teulades de llicorella, malgrat les noves construccions sorgides arran de l'increment del turisme, motivat tant per l'esquí com per l'excursionisme. Hi ha més de 20 llacs d'origen glacial i els massissos de Ratera, Subenuix, Pui de Linyà, Amitges i els Encantats, entre altres.


A uns 2 km més a llevant, hi ha el poble agregat d'Estaís, en un coster, centrat per la petita església de Sant Esteve, similar a la d'Espot. Al cim de la carena que domina els pobles d'Espot i Estaís es troben les restes de la petita església d'origen romànic de Sant Jaume. Més a llevant, prop ja de la Noguera, hi ha les antigues bordes d'Estaís.

Espot és un municipi de la comarca del Pallars Sobirà.Espot Esquí té una situació privilegiada, a tocar del l’estany de Sant Maurici, un dels indrets més atractius del Pirineu i que dóna nom al Parc Nacional. Una estació de carácter familiar, un ambient d´alta muntanya on els practicants de l´esqui alpí, el surf de neu, l´esquí de fons o travessa, des dels principiants fins als mes exigents, poden gaudir d´una petita estació amb unes grans pistes

Estació Espot Esquí
Ctra. Berradé,s/n
25597 Espot (Lleida)
Tel. Informació: 973 62 40 58
Tel. Reserves: 902 19 01 92
(ftes, fotos, mas info ver links)

 

foto de David Gaya

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua