LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Estell o Astell

Pueblo

Astell o Estell

Municipio

La Torre de Cabdella / Vall Fosca / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

27

 

Ayuntamiento: la Torre de Capdella

Dirección

Únic, S/N

Código postal

25515

Teléfono

973 66 30 01

Fax

973 66 30 01

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Estell - Astell

Web de Interés

La Vall Fosca, patronate de turisme

E-mail municipio

comunicacio@vallfosca.net
 

 El poble d'Astel - Estell

 

El poble d'Astell és situat a 1 161 m d'altitud, a l'alçada de Mont-ros i de Molinos. És un dels tres pobles del Solà, juntament amb Guiró i Oveix. El poble també ha sofert nombroses modificacions, però conserva bastants elements constructius que permeten endevinar el traçat de l'antic poble clos, del qual encara queda un portal i un tram de carrer sota les cases, a part de tot un seguit de cases de força alçada que marquen clarament el perímetre clos de l'antic poble.

L’església de Sant Andreu és una construcció de pedra i amb campanar de torre quadrada de dos cossos. A l'actual façana de llevant, que dóna al recinte de l'antic cementiri, hi ha encara l'arc triomfal romànic del primitiu temple, que, part dedins, correspon a una capella que s'obre a la nau prop de l'altar major.

El riu Flamisell fa d’eix de la vall. Durant el seu recorregut podrem gaudir d’un paisatge constantment canviant que ens portarà fins al capdamunt de la vall Fosca on hi ha el telefèric que remunta un desnivell de 500 metres fins a arribar als peus de pics propers als 3000 metres i on hi podrem visitar més de 30 estanys. (ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Gustau Erill

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua