LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Esterri D´Aneu

Pueblo

Esterri d´Àneu

Municipio

Esterri d´Àneu / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

965

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrera Major, 6

Código postal

25580

Teléfono

973 626 005

Fax

973 626 005

Oficina Turismo

973 626 345

Web Oficial

Esterri D´Aneu

Web de Interés

Informacio d´Esterri d´Àneu

E-mail municipio

ajuntament@esterrianeu.cat
 

Esterri d'Aneu és el centre geogràfic, econòmic, social i cultural de les valls d'Àneu. S'assenta sobre un pla verd de 2 Km. d'amplada per 4 Km. de llargada, la major part del qual és zona verda.

Es diferencien clarament tres zones: la principal, a la dreta de la Noguera, és entre el riu i les muntanyes que s'inicien a les terres de Son (Alt Àneu), on hi ha la vila i els plans de Puiassos, de Fangassals i de Salito, fins a la cua del pantà de la Torrassa, on es localitzen els conreus; la segona és una llenca, també a la dreta de la Noguera, que s'endinsa vers ponent entre els termes d'Alt Àneu i la Guingueta d'Àneu fins al pic de Vellendo o de Quartiules, amb la petita vall d'Arrose, que aflueix directament a la Noguera; la tercera és formada per un sector muntanyós, a l'esquerra de la Noguera, que s'alça fins al pic d'Escobedo (1 906 m).

foto de josep renaliasEsterri d'Àneu


Visitar el poble:

.Antiga església de Sant Vicenç
.Església parroquial de Sant Vicenç
.Pont romànic
.Ecomuseu de les valls d'Àneu
.Creu de terme
.El barri vell
.Passeig Vora Riu
.El Venté i el Forat de la Guineu
.L’Escala de Linse

L'Ecomuseu de les valls d'Àneu és un museu dedicat a l'etnografia de les valls d'Àneu i la resta del Pallars. S'ofereixen diversos espais: Casa Gassia a Esterri d'Àneu, la serradora hidràulica d'Alós d'Isil, el conjunt monumental de Son i el monestir benedictí de Sant Pere del Burgal d'Escaló.

El nombre d’explotacions agràries i ramaderes va minvant progressivament a favor del turisme, i pel que fa a la indústria només subsisteix la producció d’energia hidroelèctrica. La privilegiada situació del poble el converteix en un punt immillorable de partida de nombroses i atractives excursions

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici es a una distància d'Esterri d'Àneu de 16 Km. Per una informació més específica:

Casa del Parc Nacional d'Espot
Prat del Guarda, 4
25597 Espot
Tel/Fax: 973 624 036

La vida cultural, es canalitza a través del Consell Cultural de les Valls d'Àneu, que fou constituït el 1983 i ha estat l'artífex de la creació de l'Arxiu Històric, l'Escola de Natura-Camp d'Aprenentatge i l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Una de les festes més destacades de la vila és la dels Veïnats: la festa s'inicia el dilluns de la Vuitada de Corpus i dura vuit dies, un per cada barri. La vigília de Sant Joan es cremen les falles i el segon diumenge d'agost s'escau la festa major. Una de les celebracions creades els darrers anys ha estat el Dansàneu, que des del 1992 s'organitza conjuntament amb la resta de municipis de la Vall d'Àneu i aplega durant alguns caps de setmana de l'estiu, en data variable, diferents grups folklòrics per tal de recuperar les danses i els cants tradicionals dels Pirineus.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua