LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Esterri De Cardos

Pueblo

Esterri de Cardos

Municipio

Esterri de Cardós / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

75

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Unic s/n

Código postal

25571

Teléfono

973 62 31 85

Fax

973 62 31 85

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Esterri De Cardos

Web de Interés

El poble d'Esterri de Cardós

E-mail municipio

ajuntament@esterricardos.ddl.net
 

El terme municipal d'Esterri de Cardós, de 16,50 km², és al centre de la Vall de Cardós, a banda i banda de la Noguera de Cardós però estès sobretot al sector esquerre, el qual comprèn tota la vall del torrent d'Esterri, que davalla de la serra de Costuix (2 344 m), límit amb la Vall Ferrera, entre el pui de Tudela (2 327 m, trifini amb els termes de Lladorre i Alins de Vallferrera) i la muntanyeta de Besan (2 160 m), i és formada per dos brancs, el barranc d'Esterri i el de la Molina. Comprén els pobles de Benante, Arrós, Esterri de Cardós i Ginestarre, amb altituds respectives de 975 m, 1035 m, 1200 m i 1360 m.

Església Romànica de Santa Pau Esterri de Cardós

Les cases s'agrupen prop de la petita església parroquial de Sant Pau i Sant Pere, romànica modificada, amb l'absis amb arcuacions i bandes llombardes, campanar de torre quadrada i coberta piramidal i petit porxo a l'entrada.

Son d'interés històric-artístic les importants pintures murals romàniques de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau d'esterri de Cardòs i la de Santa Maria de Ginestarre, els originals de les quals es troven al MNAC de Barcelona

L'activitat econòmica és quasi exclusivament la ramaderia ( oví, boví i esquí) i en tot el municipi només existeix un establiment hosteler del tipus "residència de pagés". Residència casa de pagés "Casa Borrut": 973 62 31 84Hom hi celebra la festa major el segon diumenge d'octubre i també es fa festa el dia 25 de gener.(ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Pallares1

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua