LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Estorm

Pueblo

Estorm

Municipio

Sant Esteve de la Sarga / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

11

 

Ayuntamiento

Dirección

Casa Consistorial

Código postal

25632

Teléfono

973 653377

Fax

973 653378

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Dades i fotos d´Estorm

Web de Interés

Sant Esteve de la Sarga

E-mail municipio

ajuntament@santesteve.cat
 

El poble d´Estorm

El poble d´Estorm del municipi de sant esteve de la sarga, té, en el seu lloc més elevat, la Torre d'Estorm, fortificació del segle XI. Sant Salvador d'Estorm és una església romànica. És d'una sola nau, curta (de dos trams), coberta amb volta de canó semicircular, i un sol arc toral damunt de pilastres al mig de la nau. La planta és lleugerament irregular. Tambe hi ha Sant Salvador de la Serra, que és una església romànica propera al poble d'Estorm: Té una sola nau, coberta amb volta de canó. D'obertures, té la porta a ponent, una finestra de doble esqueixada al centre de l'absis i una altra d'una sola esqueixada al sud

És un dels pobles anomenats “de la Faixa”, i va formar part de la baronia de Castellnou de Montsec fins a la fi de l'antic règim. Es constituí en ajuntament el 1812, seguint les directrius de la Constitució de Cadis; el febrer del 1847 foren suprimits els ajuntaments que tenien menys de 30 veïns (caps de família), i Estorm fou unit a Alsamora, que el 1920 canviava de nom i capitalitat municipal, passant així a l'actual de Sant Esteve de la Sarga.

La Festa Major d'Estorm se celebra el 6 d'agost, diada de sant Salvador, però des de fa temps es trasllada al festiu més proper per tal de facilitar-hi l'accés als qui ho desitgin (ftes, fotos, mas info ver links)

Foto de Gustau Erill

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua