LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Floresta

Pueblo

La Floresta

Municipio

Floresta / Comarca Las Garrigas / Garrigues

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

179

 

Ayuntamiento

Dirección

Carrer de la Font, S/N

Código postal

25413

Teléfono

973 14 10 94

Fax

973 14 10 94

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Floresta

Web de Interés

Informacio i cultura de La Floresta

E-mail municipio

ajuntament@floresta.cat
 

El reduït terme municipal de La Floresta (5,69 km2) forma una franja allargada de nord a sud, al límit amb la plana d’Urgell. Es troba a 316 metres d’altitud, vora el torrent de la Femosa. El poble de la Floresta és l'únic nucli de població agrupada del terme. El nom actual de la Floresta és molt modern, del segle XIX. Fins aleshores hom conegué el lloc pels Castellots

localizacion poble de la Floresta

Presideix la plaça una gran creu neogòtica feta amb pedra de les famoses pedreres que es troben al S del terme i es perllonguen pels Omellons. El castell de la Floresta, d'estil gòtic, que fou millorat pels Subies al començament del segle actual, que instal·laren les escoles a l'antiga casa del comú, forma un sòlid conjunt d'edificis on es destaquen encara bells finestrals coronells, la notable torre quadrada emmerletada i rics teginats. Una part d'aquest conjunt és destinat a habitatges i en un extrem s'adossa l'església parroquial de Sant Blai, d'austera façana i campanar de torre quadrada.

que visitar:

.EL CASTELL DE LA FLORESTA
.EL POU DE GEL
.GALERIA D'ART DE L'EDITH SCHAAR
.SALA D'EXPOSICIÓ TREBALLS DE LA PEDRA

Encara que la Floresta és un poble d’agricultors, també la indústria de la pedra hi ha tingut una gran ressonància. Actualment només en Fèlix Martín i el seu fill continuen l’ofici de picapedrer. La Floresta celebra la festa major per Sant Blai (el 3 de febrer), i també és festa el tercer diumenge d'agost  L´Associació d'Amics del Castell de la Floresta ofereix als visitants en visita guiada pel poble de La Floresta. telf. 659 294542 (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua