LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Fontanet

Pueblo

Fontanet

Municipio

Torà / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

12

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça del Vall, 1

Código postal

25750

Teléfono

973 473 028

Fax

973 473 597

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Fontanet

Web de Interés

Ajuntament de Tora

E-mail municipio

ajuntament@tora.cat
 

El poble de Fontanet mapa

El poble de Fontanet es troba a la confluència de les rieres de Llanera i de Vallferosa. Es centrat per l'antiga església parroquial de Sant Miquel de Fontanet, que s'alça dominant les valls de Puig-redon i de Torà; al seu costat hi ha la rectoria i una altra casa.

Sant Miquel de Fontanet: Edifici d'una sola nau de planta rectangular, amb volta de canó capçada a llevant i un absis decorat exteriorment amb un fris d'arcuacions cegues i lesenes, on s'hi trobaren restes de decoració pictòrica. El parament és de carreus que segueixen filada, treballats a cops de maceta. El seu tipus arquitectònic respon a les formes llombardes de finals del segle XI i principis del XII. El mur de ponent és coronat per un campanar no romàntic de cadireta de doble finestral.

L'Associació del Patrimoni Artístic i Cultural de Torà realitza cada any caminades populars. El terme municipal de Torà i, per extensió el conjunt de la Vall del Llobregós, presenta uns valors naturalístics notables en el context català –excepcionals en el cas de la vegetació gipsícola- i una riquesa i densitat d’elements de patrimoni historicocultural de les més elevades de Catalunya.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua