LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Fulleda

Pueblo

Fulleda

Municipio

Fulleda / Comarca: Las Garrigas / Garrigues

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

113

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ del Forn, 1

Código postal

25411

Teléfono

973156201

Fax

973156201

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Fulleda

Web de Interés

Informacio i dades de Fulleda

E-mail municipio

ajuntament@fulleda.ddl.net
 

Fulleda, municipi del Solsonès, és agrupat en el nucli urbà (560 m) a l'interfluvi de les valls o "fondos" de la Granada i els Escortals (antigament anomenats "Cortals").

Fulleda, municipi del Solsonès

Hi ha restes de l'antic castell de Fulleda (d'una torre que mira vers Tarrés) i es conserven edificis de pedra ben escairada (els picapedrers de Fulleda, de molta anomenada, són documentats des del segle XIII en els seus antics carrers), centrats per la plaça decorada amb l'escut de la població, amb típiques construccions de pedra i diverses cases pairals d’una certa importància (cal Margendom, ca l’Aguiló...) i alguna influència lleument modernista (cal Xavalla). L'església parroquial de Santa Maria és un edifici romànic d'una nau, amb campanar de paret, de tres arcs, i façana refeta en època barroca

A la localitat hi ha un monument a Agustina Saragossa i Domènech, Agustina d'Aragó, els pares de la qual eren de la població, on també hi van néixer diferents germans seus. La base econòmica del poble és l'agricultura de secà, basada fonamentalment en la vinya, l'olivera i l'ametller, amb alguna presència que sembla minvar del cereal, tot hi que també hi ha un parell de granges i alguna petita indústria (fusteria i productes químics, recentment tancada).

La festa major de Fulleda se celebra el darrer diumenge d'agost (dura tres dies) i és tradició que a la plaça del Pare Fàbregues es munti un envelat on es dansen els balls del Pensament, del Ramellet, de l'Escombra i de la Patata. La gastronomia destaca per Romescada amb bacallà, productes de la caça, bolets, orelletes... cuinats amb l’oli local (DO Garrigues) i regats amb vi de la terra (DO Costers del Segre).(ftes, fotos, mas info ver links)

foto: Agustina d´Arago

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua