LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Garos

Pueblo

Garòs

Municipio

Naut Aran / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

136

 

Ayuntamiento

Dirección

C/Balmes, 2

Código postal

25598

Teléfono

973.64.40.30

Fax

973.64.57.26

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Garos

Web de Interés

Naut Aran

E-mail municipio

ajuntament@nautaran.ddl.net
 

foto de CalafellvaloEl poble de Garòs,

El poble de Garòs del municipi de Naut Aran és situat a 1 115 m d'altitud, a la dreta de la Garona a uns 5 km de Viella.

L'església parroquial de Sant Julian es d'origen romànic i fou renovada al segle XV. Té una nau, absis amb nerviacions gòtiques unides en una clau central, i pintures representant les figures dels Apòstols, sant Jordi i sant Roc. La volta fou substituïda per un empostissat i el campanar de torre és de torre quadrada i coberta piramidal. Conserva un interessant Crist de talla a la capella dels Sastrada, una imatge de Maria de factura gòtica i una creu processional d'argent sobredaurat similar a la d'Arties i una casulla i capa pluvial del segle XVI.

El nucli antic s'ha vist continuat vers llevant amb la construcció d'una sèrie d'habitatges de residència secundària que formen la urbanització dita Era Pleta de Garòs. Es un poble lluminós i molt agradable, i ofereix variada oferta de restaurants, hotels i cases rurals. Hom fa festa votiva el 16 d'agost per Sant Roc i celebra també la festivitat de Sant Julià el 28 d'agost.

El 1993 hom descobrí a Garòs la primera necròpoli d'època paleocristiana de les terres del Pirineu lleidatà. Es descobriren una vintena de tombes dels segles IV i V i petits fragments de ceràmica

La principal activitat esportiva i turistica són els esports d'hivern en totes les seves modalitats, però també es poden practicar altres activitats. A l'estiu les possibilitats s'amplien i el gran atractiu l'ofereixen els boscos, muntanyes i llacs amb moltes i variades excursions (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua