LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Gausac

Pueblo

Gausac

Municipio

Vielha i Mijaran / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

577

 

Ayuntamiento: Vielha

Dirección

C/ Sarriulera, n 2

Código postal

25530

Teléfono

973 640 018

Fax

973 64 18 01

Oficina Turismo

973 640688

Web Oficial

Gausac

Web de Interés

Sant Martin de Tours de Gausac, dades i fotos

E-mail municipio

info@conselharan.org
 

Gausac, sant martin de tours

Gausac és una entitat municipal descentralitzada del municipi de Vielha e Mijaran, a la Vall d'Aran.Situat entre Casau i Vielha, Gausac s'ha convertit en una zona residencial preuada per les seves boniques vistas al Port de Vielha i la seva tranquil·litat.

El seu nucli antic conserva carrers entrellaçats costa amunt amb boniques cases de pedra i prats laterals on encara peixen tranquil·lament els cavalls. La seva església parroquial, Sant Martí de Tours,és un dels millors exponents de la construcció gòtica de la comarca; és un bell exemple d'unitat estilística poc comuna a la Vall i de torre gòtica fortificada amb una gran portalada d'arcs apuntats que obre les portes del seu interior, on es troben algunes interessants peces romàniques. Al mur dret del porxo o atri, hi ha encastat un bloc amb un relleu esculpit de la Crucifixió. És una representació de crucifixió de tres claus, de marcada simetria i gran hieratisme, adaptant-se la figura de Crist perfectament als braços de la creu. El cap és marcadament desmesurat, cenyint una corona d’espines

La festa major se celebra el 15 d'agost, i el dia de Sant Martí, patró de la parròquia (11 de novembre), es beneeixen panets que es reparteixen en sortir de missa. El 5 d'agost es fa un aplec a la muntanya de Gèles en honor d'Era Mare de Diu de les Neus, prop d'Era Piusa.
Des de Gausac arrenca el Camí de la Baricauba que s'endinsa en aquest frondós bosc i després es divideix en diversos itineraris de gran bellesa.(ftes, fotos, mas info ver links)

 

foto de Ainhoa

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua