LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Gavarra

Pueblo

Gavarra

Municipio

Coll de Nargo / Comarca: Alt Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

27

 

Ayuntamiento

Dirección

Pl. de l'Ajuntament, 1

Código postal

25793

Teléfono

973-383048

Fax

973-383048

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Gavarra

Web de Interés

Coll De Nargo

E-mail municipio

email ajuntament
 

Esglesia de Gavarra

Gavarra es un petit poble del municipi de Coll de Nargo a l´Alt Urgell. A la part més alta, sobre el rocam, es dreça un casal d'aspecte medieval, construït amb petits carreus disposats en filades regulars. Potser sigui alguna resta de l'antic castell de Gavarra.

De l'església antiga de Sant Sadurní, Romànica, només resta la nau i un bell campanar circular amb dues finestres geminades; sembla que el darrer pis desaparegué el 1922 i aleshores fou construïda una espadanya al seu lloc.

Une de les rutes recomanades amb la bicicleta tot terreny és la volta a Gavarra. Convenientment senyalitzada, us portarà des de la vila de Nargó cap al nucli de les Masies per continuar després per la serra d'Arques i el pla de Tolustre fins a Gavarra, des d'on es torna a Nargó passant per Valldarques. Us endinsareu per boscos de roure i alzina, travessareu rius, contemplareu amplis paisatges i, a més, veureu romànic.

La festa major se celebra el tercer diumenge de setembre. El primer de maig se celebra la festivitat de Santes Creus.(ftes, fotos, mas info ver links) Foto de Pallares1

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua