LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Gavet De La Conca

Pueblo

cap de municipi: Gavet de la Conca

Municipio

Gavet de la Conca / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

307

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Únic, 20

Código postal

25639

Teléfono

973650217

Fax

973650217

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Gavet De La Conca

Web de Interés

Gavet de la Conca i els pobles del seu terme

E-mail municipio

ajuntament@gavet.cat
 

El poble de Gavet, que conta amb 51 hab el 2009, n'esdevingué cap de municipi, malgrat no haver-ho estat mai anteriorment (pertanyia al terme de Sant Serni), a causa de la seva població (la segona, després de Sant Salvador de Toló) i a la seva més gran proximitat amb Tremp. Es formà el 1970 per l'agrupació de tres antics municipis independents: Aransís, Sant Salvador de Toló i Sant Serni.

foto de Gustau ErillEl poble de Gavet (Sant Serni, Gavet de la Conca, Pallars Jussà)

El poble de Gavet de la Conca és el cap del municipi. El segueixen en importància els pobles de Sant Serni, Aransís i Sant Salvador de Toló. A més, hom destaca el poble de Fontsagrada i la caseria de Terrassa al sector de l'antic municipi de Sant Serni; el poble de Sant Miquel de la Vall (o Sant Miquel de Llimiana), el de Sant Martí de Barcedana i el de Sant Cristòfol de la Vall (o Sant Cristòfol de Llimiana), al sector de l'antic municipi d'Aransís; i el poble de Mata-solana, les caseries de Presquiró, de Perolet, de Castellnou, de la Ferreria, de Sant Vicenç de Toló (o Toló) i de Mereia (o Merea), la quadra de Bonrepòs i el despoblat de Montllor, a l'antic municipi de Sant Salvador de Toló.

El terme actual de Gavet de la Conca és molt poc homogeni, ja que, en realitat, correspon a tres entitats geogràfiques prou diferenciades entre elles. Globalment, es pot dir que el terme es troba emmarcat pel riu de Conques, després riu de Gavet, a llevant i septentrió, el Montsec de Rúbies pel costat meridional i el terme de Llimiana per ponent (llevat d'un tros en què el terme de Gavet de la Conca arriba a la Noguera Pallaresa.

D´interes l'aplec de la Mare de Déu de Bonrepòs, que antigament aplegava moltes persones de la comarca i també de visitants de l'Alt Urgell, la fira de l'Hostal Roig, antigament de gran tradició perquè suposava el final de l'estada estiuenca a la muntanya dels ramats i llur baixada cap a la plana, al sud del Montsec, i, aparellada amb aquesta fira, l'aplec del Sant del Bosc, Sant Salvador del Bosc. Totes tres festes atreien moltes persones també de la Noguera

Cal destacar l'explotació forestal, dels nombrosos boscos existents en el municipi. Hi destaca sobretot l'antic terme de Sant Salvador de Toló, que té una part del terme en el vessant septentrional del Montsec de Rúbies.També abunda la cacera, en terme de Gavet de la Conca. Cacera major fins i tot, però en èpoques reculades. Ara sol ser la cacera habitual a tota la comarca.(ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua