LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Granyena De Les Garrigues

Pueblo

Granyena de les Garrigues

Municipio

Granyena de les Garrigues / Comarca: Las Garrigas / Garrigues

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

172

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ del Portal, 5

Código postal

25160

Teléfono

973136185

Fax

973136185

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Granyena De Les Garrigues

Web de Interés

Informacio i dades de Granyena de les Garrigues

E-mail municipio

consell@garrigues.cat
 

El poble garriguenc, entre la vall Major al sud i la vall de Comapruneda al nord, limita amb els municipis segrianencs d'Alcanó (NO) i Torrebesses (O) i amb els garriguencs de la Granadella (S), el Soleràs (SE) i el Cogul (NE).

El nucli antic conserva carrers estrets amb alguns casals medievals, de pedra, com el que va des de l'església vella a la nova, bastides en dues èpoques de prosperitat, la del repoblament i la de l'extensió de l'olivera (segle XVIII).

fotoGranyena de les Garrigues

-Sala arqueològica
-Bassa petita (camp de futbol)
-Església de Sant Miquel
Tant aquesta església com la vella corresponen a dues èpoques de prosperitat, la del repoblament i la de l'extensió de l'olivera. La de Sant Miquel (segle XVIII) llueix una bonica façana barroca i un interior neoclàssic.
-Església romànica de Sant Miquel (esglesia primitiva)
-Antic molí d’oli de la Vall Major
-Bassa de Pedra
-Font dels Moros

Tots els pobles de la comarca de les Garrigues tenen en comú un producte: l'oli d'oliva, procedent d'oliveres de la varietat "Arbequina". Sense oblidar-nos de les ametlles. Amb aquest exquisit oli, la gastronomia d'aquesta comarca és rica i variada. Als visitants els recomanem la típica cassola de tros, l'olla barrejada, la botifarra negra, la cansalada amb mongetes, els magnífics cargols a la llauna, els cargols bullits amb allioli, la carn farcida, el consomé de festa major, els bolets a la brasa amb botifarra, la truita amb samfaina (feta amb pebrots, albergínia, ceba, tomàquet i ou), l'escalivada, els espinacs a la cassola, l'escudella de faves tendres i la exqueisada de bacallà

La festa major de Sant Miquel se celebra el primer diumenge d'octubre amb un sopar col·lectiu a l'aire lliure, jocs per a la mainada, ballades de sardanes, balls populars i competicions esportives. Hom va també a l'ermita de la Mare de Déu del Roser, on es fa una xocolatada (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua