LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Guardia De Tremp

Pueblo

Guàrdia de Tremp

Municipio

Castell de Mur / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

98

 

Ayuntamiento: Guàrdia de Noguera o de Tremp

Dirección

C/ del Carme, 46

Código postal

25632

Teléfono

973651795

Fax

973651795

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Guàrdia de Noguera, o Guàrdia de Tremp

Web de Interés

Informacio i cultura de Guàrdia de Tremp

E-mail municipio

ajuntament@castellmur.cat
 

Guàrdia de Tremp

 

La història de Guàrdia de Tremp, o de Noguera, ve marcada sobretot pel seu castell. La mateixa vila de Guàrdia nasqué com a poble castral a redòs del castell, en el lloc on encara es dreça l'església de sant Feliu, primitiva parroquial del terme.

Guàrdia de Tremp fou una vila nova planificada, cosa que justifica plenament el traçat quadriculat del seu nucli vell, i la linealitat dels seus carrers, que formen un conjunt ben organitzat i alhora li confereixen un aspecte de perfecta vila closa. L'originalitat del clos de la vila és que la planta del traçat urbà és rectangular, amb un carrer (actualment, Carrer Major) que la travessa longitudinalment, i tres carrers curts transversals, dos dels quals donaven pas també a portals, a la banda nord.

L'església parroquial és dedicada a la Mare de Déu del Remei. Diverses són les cases destacades de Guàrdia. Entre elles, però excel·leix Casa Roca, que disposa de capella pròpia, dedicada a la Puríssima Concepció

L'agricultura continua essent l'activitat econòmica predominant. Els principals conreus són els cereals i el farratge. Als vessants de solell hi ha oliveres i ametllers.Al municipi no hi ha cap mena d'activitat industrial i els serveis (ensenyament, seguretat i caixes) depenen totalment de la ciutat de Tremp. Hom celebra festa major a Guàrdia de Noguera el primer diumenge de setembre (ftes, fotos, mas info ver links)

 

foto de Gustau Erill

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua