LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Guimera

Pueblo

Guimerà

Municipio

Guimerà / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

334

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. de Tàrrega 26

Código postal

25341

Teléfono

973 303 038

Fax

973 303 509

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ajuntament de Guimera

Web de Interés

Guimerà, vila medieval

E-mail municipio

ajuntament@guimera.cat
 

Guimerà és un municipi de la Vall del riu Corb en la comarca de l'Urgell. és un exemple de recinte medieval rural. Es coneix Guimerà com 'El nou de Copes', ja que la vista del poble des del riu és un amuntegament de cases unes a sobre de les altres. El riu Corb neix a la Font de Rauric, a 726 m d'altitud, i es va allargant des de Vallfogona de Riucorb fins a Belianes.Les portes per entrar a la vall són per Santa Coloma de Queralt, Cervera, Tàrrega, Bellpuig, les Borges Blanques i Montblanc.

Guimerà, és des de l'any 1975 Conjunt Històric Artístic i a mès té la catalogació, l'any 1993 com a Bé cultural d'Interes Nacional.

como llegar a Guimera

Guimerà és en el seu conjunt una extraordinària mostra d'urbanisme i arquitectura medieval. És característic la presència d'arcs, coberts, cases pont, porxos i una variada mostra d'elements com portalades, finestres i balcons. També cal destacar la conservació de bona part del seu recinte emmurallat i dels seus portals. Els carrers són estrets i la llum que hi cau dibuixa les ombres amb forts contrastos. Els carrers més emblemàtics són; carrer Major, carrer de la Cendra, carrer de la Capella i carrer de les Costetes.

Visitar la vila medierval:

El castell
El conjunt històric-artístic (nucli antic)
El Monestir de Vallsanta
El Museu de Guimerà: La Cort del Batlle
El Santuari de la Bovera
La capella de Sant Esteve
L’esglésiaGuimerà és un municipi de la Vall del riu Corbfoto de joanjoc

L'obra artística principal procedent d'ESGLÉSIA PARROQUIAL DE STA. MARIA és el gran retaule del Mestre de Guimerà, obra clau en l'estudi de la introducció del nou estil internacional en la pintura gòtica a Catalunya. Fou pintat per Ramon de Mur, vers els anys 1411-1412, i ens mostra una composició d'escenes de l'Antic i del Nou Testament. Avui dia aquesta important peça és conservada al Museu Episcopal de Vic.

El paisatge del seu terme deixa veure estrats de pedra i vegetació de pins, alzina i rebolls. Els marges de pedra marquen els desnivells conreats dels turons i salven les terres de l’erosió de l’aigua de les pluges. Llevat de la llenca estreta d’horts regats pel Corb, els cultius són de secà: cereals, ametllers, oliveres i vinya.

El Mercat Medieval proposa al visitant un atractiu estol de parades d'artesania, a més d'un extens programa de cercaviles i concerts. Trobadors i joglars protagonitzen aquest peculiar exercici de recreació històrica, que enguany inclou l'espectacle teatral i piromusical "La Història de Guimerà a través del riu Corb"

Guimerà, com a conjunt històrico-artístic, és molt visitat. Té recollides diverses col·leccions museístiques referents a l'etnologia, la història i l'art, en el mateix edifici de la casa de la vila, que es troba a la Plaça Major. Al Museu Municipal de Guimerà es poden veure les restes de les antigues creus del terme: la de Quatre Ulls, de Benet Ramon, del Camí de Tàrrega, i de l'Església —algunes reconstruïdes i d'altres que només conserven la base o part del canó—, altres restes arquitectòniques i escultòriques també dels segles XV-XIX, i restes arqueològiques (ceràmica ibèrica i romana). (ftes, fotos, mas info ver links)

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua