LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Guissona

Pueblo

Guissona

Municipio

Guissona / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

6145

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Bisbe Benlloch, 1

Código postal

25210

Teléfono

973 55 00 05

Fax

973 55 06 87

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Guissona

Web de Interés

Informacio turistica i cultural del poble de Guissona

E-mail municipio

ajuntament@guissona.cat
 

foto de Frances OjedaGuissona, iglesia de Santa Maria

El municipi de Guissona és al centre de la plana de Guissona, que s'estén entre les conques del Llobregós i del Sió a la comarca de la Segarra. Situada al nord de Cervera, és el municipi més poblat de la comarca després de la capital. Els principals nuclis de població d'aquest municipi són Guissona, la capital, el veïnat de Fluvià, la masia de Tapioles i el llogaret de Guarda-si-venes.

La Plana de Guissona, situada al centre de Catalunya, forma un paisatge unitari curiosament modelat per marges, cabanes i pallisses. L'important aqüífer que la nodreix l'ha donat a conèixer com a "doll de la Segarra".

Així doncs, Guissona està envoltada per un conjunt important de fonts naturals:

•La Fonteta
•La Font del Pi
•La Font de Farell
•La del Foratmicó
•La Font de la Vila

Les restes arqueològiques més antigues del passat de Guissona són el poblat situat a l'actual plaça del Vell Pla i potser a Capdevila. La datació d'aquest poblat es remunta al principi de l'edat de ferro (s. IX-VIII a. C.) El poble conserva part de la muralla medieval; trossos de llenços de carreuada i la porta nord de l'antiga muralla medieval (el portal de l'Àngel). Es conserva, però, la Plaça Major, porticada, i tots els carrers de la vila són enllosats.

La nova església fou inaugurada l'any 1800. Destaquen els altars, l'orgue i el cor. La decoració actual és molt semblant a la de la catedral nova de Lleida.

El moviment associatiu de Guissona és ric i variat. Així, hi tenen seu el Centre Catòlic de Guissona inaugurat en 1895, l'Ateneu Cultural de Guissona, del 1923,l'Associació Amics de la Sardana, el Centre Excursionista Guissonenc, l'Agrupament Escolta Bella Iesso i la Coral Vila de Guissona. Actualment Guissona té amb una gran activitat econòmica, especialment gràcies al Grup Alimentari Guissona, que és una de les indústries alimentàries més importants del país (ftes, fotos, mas info ver links)

 

 

 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua