LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Guixers

Pueblo

Guixers

Municipio

Guixers / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

138

 

Ayuntamiento: Casa Nova de Valls

Dirección

Carrer unic

Código postal

25285

Teléfono

973492541

Fax

973492541

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Guixers

Web de Interés

Descripció de Guixers

E-mail municipio

ajuntament@guixers.ddl.net
 

ajuntament de Guixersfoto de Capolatell

Guixers és un municipi de la comarca del Solsonès, amb capital a la Casa Nova de Valls i, alhora, una de les 7 entitats de població o pobles que hi ha al municipi. Tots són veïnats de poblament dispers (masies)

Està clarament dividit en dos sectors pel sector nord del terme municipal de Sant Llorenç de Morunys que és rodejat pràcticament en la seva totalitat pel de Guixers. El sector de ponent actualment està integrat pel terme de Vilamantells per bé que antigament l'integraven aquest terme i el de Cap-de-Rec. El sector de ponent (el més gran) està condormat per les parròquies o pobles de Castelltort, Guixers, Valls, La Corriu, Sisquer i Montcalb.

Els principals nuclis habitats, amb població disseminada, són la caseria de la Casa Nova de Valls, que és el cap municipal, i les de Castelltort, la Corriu, Montcalb, Sisquer i Vilamantells. Entre altres esglésies cal esmentar les romàniques de Sant Serni del Grau i Santa Creu d'Ollers. Guixers celebra la festa major per la Santíssima Trinitat.

 

buscador google
Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua