LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Ivars De Noguera

Pueblo

Ivars de Noguera

Municipio

Ivars de Noguera / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

363

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ del Pere, 1

Código postal

25122

Teléfono

973 760 334

Fax

973 761 384

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Ivars De Noguera

Web de Interés

El municipi d'Ivars de Noguera

E-mail municipio

ajuntament@ivarsnoguera.ddl.net
 

El municipi d'Ivars de Noguera és situat a l'esquerra de la Noguera Ribagorçana, el curs de la qual és limítrof amb el municipi d'Alfarràs i de Castellonroi. El poble és d'origen medieval. Era una antiga vila closa. Es conserven algunes cases amb portals de mig punt dels segles XVI i XVII i d'altres amb decoració barroca. L'església parroquial és dedicada a la Concepció de Maria i Sant Sebastià. L'església sofrí moltes reformes a l'època gòtica i durant el barroc; en l'actualitat, una llanterna interior il·lumina la nau lateral, i la volta de la nau major és d'un gòtic tardà.

Ivars i el Pantà de Santa Anna

Llocs d´Interes:

•Pantà de Santa Anna
És un gran espai per explotar que ofereix un potencial extraordinari pel que fa al turisme i els esports nàutics. L’embassament és catalogat com una de les millors zones de pesca continental per les seves aigües clares i tranquil·les.
•Església parroquial de la Concepció de Maria i Sant Sebastià
•La Seroneta - Monumental roca guixera inclinada situada a l’entrada del poble
•La sèquia i la peixera

El poble té una escola d'ensenyament primari i hi ha també una associació de caça i el Club Esportiu d'Ivars de Noguera. Celebra la festa major per Sant Sebastià i la Mare de Déu d'Agost i són populars els aplecs del Dilluns de Pasqua i el tercer diumenge de maig al santuari de la Mare de Déu de Cérvoles (Os de Balaguer).(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua