LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

La Fuliola

Pueblo

La Fuliola

Municipio

La Fuliola / Comarca: Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

1239

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça de l’Ajuntament, núm. 1

Código postal

25332

Teléfono

973 570 013

Fax

973 570 434

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Fuliola

Web de Interés

Informacio i cultura de La Fuliola

E-mail municipio

ajuntament@fuliola.ddl.net
 

El terme municipal de la Fuliola es troba en la zona de l'Urgell on la plana és uniforme i només priva la vista la vegetació arbòria. El limiten, a tramuntana, el terme municipal d'Agramunt; a llevant, el d'Ivars d'Urgell (Pla d'Urgell) i el de Tornabous; a migjorn, el d'Ivars d'Urgell; i a ponent, el de Penelles (Noguera). La Fuliola té com a únic agregat el poble de Boldú.

Hi ha dues versions de la procedència del nom de la Fuliola. La primera prové de l'àrab al-folia que vol dir talaia o lloc; i l'altra es relaciona amb la paraula fulla o fulleta, d'aquí que en el seu escut hi ha un branquilló amb fulles.

la Fuliola plaça majorl

Era un poble tancat, reclòs sobre si mateix, i el conjunt era voltat de muralles. De la plaça situada al centre del recinte sortien dos carrers que, a través dels respectius portals, comunicaven amb l'exterior, un a llevant i l'altre a ponent.

Visitar:

Església parroquial de Santa Llúcia
Cal Farriol. Cal Bep del Pau. Casa Terés. Cal Pané
La Creu de Terme
La Vila Closa i la plaça del Portal
Museu d'Armes Josep Pané
Col·lecció geològica Lluís Ferrer

La festa major de la Fuliola se celebra el 25 i el 26 de juliol, festivitats de Sant Jaume i Santa Anna, i la d'hivern el 13 de desembre, per Santa Llúcia, a la qual és dedicada l'església de la Fuliola. Altres festes molt importants d'aquest poble són la festa de Reis, el Carnaval, el dia de la Mare, i la festa del Roser (el quart diumenge de maig). (ftes, fotos, mas info ver links)

foto Araceli Merino

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua