LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

L´Albages

Pueblo

l'Albagés

Municipio

l'Albagés / Comarca: Las Garrigas / Garrigues

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

476

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Santiago Russinyol, 9

Código postal

25155

Teléfono

973121129

Fax

973121121

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Albages

Web de Interés

Informacio i dades de L´Albagés

E-mail municipio

consell@garrigues.cat
 

El poble de l'Albagés és l'únic nucli de població del municipi. El seu terme es troba al sector central occidental de la comarca a la vall del riu Set, que marca dos paisatges diferenciats, el d'hortes i el de terra campa, els quals s'allarguen per la vall del riu i les extensions de boscos i conreus arbrats (oliveres i ametllers).

L'església parroquial de Sant Joan Baptista és un notable exemplar barroc, amb la façana ben ornamentada (portalada amb columnes) i un esvelt campanar de torre, amb base quadrada i dos cossos vuitavats. Resten interessants casals de pedra picada als carrers antics. A la part alta del nucli, amb una excel·lent vista panoràmica, hi trobem les restes de l'antic Castell de l'Albagés, que data del segle XII. Hi destaquen la gran finestra gòtica germinada i el bell escut heràldic de l'abat Guimerà de Poblet, esculpit a cada costat de la finestra.

El poble de l'Albagés

Pels voltants de l’Albagés trobem un conjunt d’eres, de pedra seca, construïdes pels pagesos. Tanmateix, disseminades en mig dels camps de conreu es poden observar cabanes de pedra amb el sostre de volta, i els típics marges o murs de pedra seca per a formar bancals.

Als afores de la població hi ha una zona esportiva equipada amb camp de futbol, pista polisportiva, piscines municipals i frontó. Pel que fa a les agrupacions culturals i esportives, hi ha una coral (Nova Llum), un club de futbol i una associació de caçadors.

Allotjament: Casa de pagès CAL PAUARRO
Casa pairal del segle XVIII, situada al centre del poble. Disposem de 3 habitacions dobles, fem menjars casolans i tenim animals de corral.
Adreça: C/ Juncosa, 10. 25155 L'Albagés- LES GARRIGUES- Lleida.
Telèfon: 656408176

El poble celebra la festa major el 29 d'agost (la Degollació de Sant Joan) i el tercer diumenge de maig (el Roser). Pel maig es fa, també, una setmana cultural.(ftes, fotos, mas info ver links)

 

foto

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua