LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

L´Ametlla De Segarra

Pueblo

L´Ametlla De Segarra

Municipio

Montoliu de Segarra / Comarca: Segarra

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

45

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ Call, 5

Código postal

25217

Teléfono

 973 531 262

Fax

 973 531 262

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Ametlla De Segarra

Web de Interés

Montoliu De Segarra

E-mail municipio

ajuntament@montoliusegarra.cat
 

L'Ametlla de Segarra mapa localizacion

L'antic terme de l'Ametlla limitava, al Nord, amb Montornès i Montoliu; a l'Est, amb Cabestany i Albió; al Sud, amb Vallfogona de Riucorb; i a l'Oest amb Guimerà.

A l'Ametlla destaquen tres edificis: la torre cilíndrica del vell castell, l’església i Cal Perelló. La torre és d'uns 13 m d'alçada, 2,50 m de diàmetre interior i uns murs de 2,85 m de gruix. Va ser construïda probablement al segle XI. L'església és un exemplar del romànic rural de la Catalunya interior, senzill i rústic, construïda al segle XII. La casa pairal dels Perelló, finalment, comprada per ells l'any 1530, és un casalot quadrat, situat a la part alta del poble, que compta amb una gran sala noble, construïda l'any 1635, d'elevadíssim sostre i vista privilegiada sobre l’Urgell.

Els cultius més estesos són els de cereals, però encara existeixen alguna vinya –en particular una que produeix vi ecològic identificat pel nom antic de la comarca, Comalats-, així com ametllers i oliveres, amb alguns bosquets.  Des de l’Ametlla es poden recórrer diverses rutes històriques. La més propera, al sud, és l’antiga via romana de Barcelona a Lleida que travessa la vall del riu Corb, a cavall de les viles medievals de Vallfogona, Guimerà i Ciutadilla, enllaçant més endavant amb la ruta del Císter a Vallbona de les Monges.

L’església de L'Ametlla de SegarraCal Perelló, avui propietat de David Sandoval, és una casa rural oberta al turisme i l'Ametlla comença el segle XXI amb una força i un vigor que no podia pas preveure's mig segle enrere. A més d’allotjar-te en l’ambient familiar d’aquest antic casal i gaudir de la tranquil.litat i bellesa del nostre entorn, a Cal Perelló pots relacionar-te d’una manera estreta amb els cavalls, sense presses, aprendre a conèixer-los i a comunicar-te amb ells, iniciar-te en l’equitació de camp, fer excursions per paratges naturals encara verges o aventurar-te per la nostra comarca en rutes més llargues, si ja tens una mica d’experiència. (ftes, fotos, mas info ver links)

 

foto Edurichard

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua