LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

La Molsosa

Pueblo

La Molsosa

Municipio

La Molsosa / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

119

 

Ayuntamiento

Dirección

Plaça Església, s/n

Código postal

08281

Teléfono

973 29 60 90

Fax

973 29 60 90

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Molsosa

Web de Interés

Informacio i cultura de La Molsosa i els nuclis

E-mail municipio

ajuntament@molsosa.ddl.net
 

Parroquial de la Molsosa

El terme municipal de la Molsosa forma part, des del desembre del 1989, de la comarca del Solsonès. Els principals nuclis de població d'aquest terme són la caseria de la Molsosa, que n'és capital, els llogarets d'Enfesta i els Quadrells i el poble de Prades.
Històricament el poblament va ser important des del Neolític. Al segle VI A.C. s’hi varen establir diferents poblats íbers tal com ho manifesten restes arqueològiques encara avui existents, tot i que després el territori fou intensament romanitzat

El poble es centrat per l’antiga església de Santa Maria i per les restes de l’antíc castell que pertangué al ducat de Cardona. Bàsicament és el mateix edifici romànic consagrat el 1105, amb modificacions substancials dels segles XVII i XVIII, època en què s'hi obriren capelles laterals, es féu una nova porta i s'aixecà el campanar de torre a l'angle SW. De l'època romànica queda la nau amb un absis i l'antiga porta tapiada.

Els boscos ocupen el 46,6 % de la superfície del terme municipal i són pinedes pràcticament en la seva totalitat. De pocs anys ençà el municipi ha iniciat una tímida obertura a sectors terciaris com el turisme en forma de segones residències o d’agroturisme. La festa major se celebra el 15 d'agost, i per Sant Joan es fa un aplec i un dinar de germanor al castell.(ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Araceli Merino

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua