LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

La Pobleta De Bellvei

Pueblo

La Pobleta de Bellvei

Municipio

La Torre de Cabdella / Vall Fosca / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

166

 

Ayuntamiento: la Torre de Capdella

Dirección

Únic, S/N

Código postal

25515

Teléfono

973 66 30 01

Fax

973 66 30 01

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Pobleta De Bellvei

Web de Interés

La Torre De Cabdella

E-mail municipio

comunicacio@vallfosca.net
 

La Pobleta de Bellveí  al Pallars Jussà

 

La Pobleta de Bellveí és una vila del municipi de la Torre de Cabdella, al Pallars Jussà. Presenta una trama urbana de planta rectangular, regular, amb un sol carrer central i un parell d'atzucacs que hi donaven.

L'església parroquial de la vila és dedicada a Sant Feliu. està situada al bell mig de la vila.Es tracta d'una església moderna, que serva algun element del temple medieval primitiu, però que ha sofert nombroses modificacions, de manera que la major part del temple actual pertany com a molt al segle XVII. Té un interessant campanar de planta octogonal a l'angle nord-est de l'església.

Antigament era conegut per les fires de Bestiar que s'hi celebraven: Fira de sant Bartomeu o dels pollastres, a més de ramats de bestiar gros, i la Fira Gran o de sant Francesc (del 5 al 10 d'octubre), amb un dia dedicat a cada mena d'animals, que venien, igual que els compradors, de tot Catalunya. Complementava aquesta segona fira la part dedicada al comerç de roba i de cistells. En l'actualitat la Fira Gran es continua celebrant, havent-se centrat especialment en bestiar de muntanya

Des d’aquest nucli s’inicia una ruta molt interessant des del punt de vista paisatgístic i mediambiental, que permet conèixer l’estany de Moncortés. Aquest estany és d’origen càrstic a diferència dels de la capçalera del Flamisell que tenen l’origen en les glaciacions. (ftes, fotos, mas info ver links)

 

foto de Gustau Erill

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua