LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Laren

Pueblo

Laren

Municipio

Senterada / Comarca: Pallars Jussa

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

2

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. Pont de Suert, s/n

Código postal

25514

Teléfono

973-661762

Fax

973-661730

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Laren

Web de Interés

Informacio i dades de Senterada i els pobles del muncipi

E-mail municipio

ajuntament@senterada.cat
 

Larén lo que resta del poble

Larén és un poble del municipi de Senterada, al Pallars Jussà. De Senterada cal seguir durant 6 km. la carretera N-260, fins a trobar l'arrencada, cap al nord-oest, de la carretera L-521, que mena a Sarroca de Bellera en 1,5 km.

La seva església, que havia estat sufragània de la parroquial de la Bastida de Bellera, està dedicada a la Nativitat de la Mare de Déu. Actualment és del tot en ruïnes, amb tot el trespol caigut damunt de la nau. Es tractava d'una església moderna, amb nau única i absis rectangular.

El monestir de Sant Genís de Bellera es troba aa l'extrem sud de l'enclavament de Larén.A mitjan del segle XI comença la decadència, tot i la protecció dels comtes de Pallars.L'antic monestir és conegut actualment com les Bordes de Sant Genís, o de Torres. Als anys vint les dependències conventuals foren transformades en corrals. El que havia estat l'església és la part més antiga del conjunt.D'aleshores ençà hom coneix aquestes ruïnes com les Bordes de Sant Genís o Bordes d'en Torres.(ftes, fotos, mas info ver links)

 foto de Gustau Erill

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua