LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

La Sentiu De Sio

Pueblo

La Sentiu de Sio

Municipio

La Sentiu de Sio / Comarca: Noguera

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

496

 

Ayuntamiento

Dirección

Joan Solsona, 2

Código postal

25617

Teléfono

973-424005

Fax

973-424021

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Sentiu De Sio

Web de Interés

Informacio i cultura de la Sentiu de Sió

E-mail municipio

ajuntament@sentiu.ddl.net
 

foto de Jose Luis N.BLa Sentiu de Sió

La Sentiu de Sió és un municipi de la comarca de la Noguera i és situat a banda i banda del Sió, aigua amunt de la plana de Balaguer. El municipi és regat pel canal d'Urgell

A més del poble de la Sentiu de Sió, el terme comprèn la caseria de Muller, la de Bensa i les urbanitzacions de Sant Miquel i el Tossal de les Forques. Algunes partides del terme són el Clot del Bisbet, el Cau del Gat, el Pedregar, la Marrada, el Pla de l'Om, la Cometa, la Serra del Camp, la Terrassa i la Serra Gran.

Interessant per visitar tenim l’Església Parroquial de Sant Miquel (segle XVI) i la capella de la Mare de Déu de la Guardiola. Dins del terme hi trobem les restes romàniques de Santa Maria de Bensa, les restes del poblat ibèric del Tossal de les Forques i la capella de Sant Jordi de Muller.

La seua estructura econòmica és agrícola i ramadera. Hi predominen els cultius de regadiu que aprofiten les aigües del canal d’Urgell.El poble té un centre d'ensenyança primària, una zona esportiva amb dues pistes polisportives, dues piscines i un camp de futbol; a més hi ha un club de futbol. Pel que fa a les associacions culturals i esportives, disposa d'una llar de jubilats i l'anomenat Casal Familiar, un club de futbol i un club de futbol sala.
La Festa Major se celebra el 29 de setembre (Sant Miquel), i la festa del Roser, el segon diumenge de maig amb aplec a l’ermita de la Mare de Déu de la Guardiola.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua