LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

La Vall D´Ora

Pueblo

La Vall D´Ora o Valldora

Municipio

Naves / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

18

 

Ayuntamiento

Dirección

Ctra. C-26, km. 117

Código postal

25286

Teléfono

973482553 - 973059061

Fax

973482553

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

La Vall D´Ora

Web de Interés

Naves

E-mail municipio

ajuntament@naves.cat
 

Sant Pere de Graudescales

La Vall d'Ora, també coneguda com a la Valldora és un veïnat del municipi de Navès (el Solsonès). Es un petit nucli disseminat de poques cases i de camps envoltats de boscos de pi roig, alzines i roures. Esta banyat pel riu L'Aigua d'Ora o Aiguadora

Sant Pere de Graudescales Es un magnífic exemplar romànic llombard, refet a la segona meitat del segle XII. És l'únic edifici que resta d'un antic monestir de monjos benedictins.
És d'una sola nau, amb planta de creu llatina. La nau i el transsepte són coberts amb voltes de canó de mig punt, d'igual alçada i perpendiculars l'una amb l'altra. Al creuer, sobre els arcs de reforç, s'alça la cúpula damunt de trompes. El llevant de la nau és acabat amb un absis i als dos braços del transsepte hi ha les corresponents absidioles.

Té tres portals. Els absis presenten una decoració amb faixes d'arcuacions sense lesenes. La cúpula, forma un cimbori vuitavat sobre un cos prismàtic de base quadrada corresponent a les trompes de dins. (ftes, fotos, mas info ver links)

 foto Josep Grin

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua