LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Les

Pueblo

Les

Municipio

Les / Comarca: Valle de Aran

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

979

 

Ayuntamiento

Dirección

Baixada Sant Jaume, 13

Código postal

25540

Teléfono

973 64 80 07

Fax

973 64 83 82

Oficina Turismo

973 64 73 03

Web Oficial

Les portal turistico

Web de Interés

Descripció de Les

E-mail municipio

ajuntament@les.ddl.net
 

El terme municipal de Les, de 23,29 km², es troba al sector NW de la comarca, estès a banda i banda de la Garona, entre Bossost i el darrer tram del riu a la Vall, en una situació molt pròxima als dos passos fronterers amb França (Eth Portilhon i Eth Pònt de Rei). Limita amb els termes aranesos de Bausén i Canejan al N, amb aquest darrer també limita a l'E; termeneja per un punt amb Viella, al SE amb Vilamòs, al S amb Bossost i a l'W amb el terme francès de Luixon.

La part antiga del nucli és a la vora dreta de la Garona, a cavall de l'antic camí ral (Camin Reiau), mentre que l'eixample (sector de Sant Jaume) s'ha construït principalment a la vora esquerra, prop de l'esmentada carretera.

Que fer i visitar en Les: ( foto de  Sergi Martinez )

Les a banda i banda de la Garona

Piscina
Camp de futbol
Parcs infantils
Escola d'Hostaleria
Ràdio Les
Ajuntament
Centre d'Informació
Plaça deth Haro
Associació Petanca
Església
Biblioteca / Arxiu M. Calzado
Castell
Ermita Sant Blai
Capella de la Pietat
Termes
Mirador-Zona Pic-nic

El poble de Les està situat en un privilegiat enclau de muntanya. Com a partença de nombroses excursions que podreu fer per la veïna França (Saint Bertrand de Comminges, Luchon, Vallée du Lys...) o visitant el ric patrimoni natural i cultural aranès (Artiga de Lin, Val de Barradòs, Ribera deth Toran, art romànic i gòtic...), la important infrastructura d'allotjaments del poble us permetrà també de gaudir de la proximitat de les pistes d'esquí de Baqueira Beret.
Rodejats de la bellesa del nostre paisatge, podreu practicar esports d'aventura i participar de les nostres festes i tradicions.

Les és conegut per la tradició de l'Haro, un tronc d'avet que, plantat a la plaça del poble, és cremat la nit de sant Joan. Cinc dies més tard, per sant Pere, es fa la quilhada, que és la plantada de l'haro que es cremarà l'any següent i que ha estat tallat al bosc a la primavera i preparat amb la shasclada, o sigui, se l'ha obert amb tascons per tal que s'assequi la fusta i que les flames hi entrin millor(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua