LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Les Borges Blanques

Pueblo

Les Borges Blanques

Municipio

les Borges Blanques / Comarca: Las Garrigas / Garrigues

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

6058

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ del Carme, 21

Código postal

25400

Teléfono

973 14 28 50

Fax

973 14 28 51

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Les Borges Blanques

Web de Interés

Informacio turistica i cultural del poble de les Borges Blanques

E-mail municipio

E-mail
 

Les Borges Blanques és la capital de la comarca de les Garrigues. Comprèn, a més de la ciutat de les Borges Blanques, l'únic nucli de població agrupada, el santuari de Sant Salvador i l'enclavament del Masroig, de poblament disseminat.

 foto de josepatau Que visitar: 

Les Borges Blanques la festa major

.La plaça Major destaca per les seves amplies porxades i alguns casals notables, amb certs elements arquitectònics renaixentistes.
.L'actual església parroquial de l'Assumpció és un temple neoclàssic, dotat de campanar amb un gran balcó que l'envolta, fent la funció de mirador de les Borges Blanques.
.La capelleta, d'estil barroc, data de l'any 1743.
.L'ermita de Sant Salvador, situada a 3,5 km de la ciutat, a la carretera que uneix les Borges Blanques amb Cervià, és un edifici senzill, de base romànica, d'una sola nau acabada en una capçalera rectangular.
.A 2 km de la ciutat hi ha el parc de la Font Vella, amb l'ermita moderna de Sant Cristòfol.
.Al passeig del Terrall, al cor de la ciutat, s'hi troben dues basses amb cignes, ànecs, oques i un gran jardí en el que es troba una gran varietat de plantes i arbres i una premsa d'oli del segle XVIII.
.El Palau del Marquès d'Olivart és ara l'actual ajuntament. Està molt cèntric al poble, vora la plaça Major.

L'oli és el comerç més important de l'agricultura, i un dels trets característics de la comarca de Les Garrigues i el poble. Està fet a partir de la varietat d'oliva arbequina, i està reconegut munidalment. Un dels atractius turístics principals que ofereix les Borges és tot allò relacionat amb la cultura de l'oli, la seva producció, la seva gastronomia, etc...

El Parc Temàtic de l'oli és una bella mostra i resum del temps, la cultura i l'economia d'un poble i de tota una comarca.

Tel. 973 140 018
• Horari de visites:
laborables, de 10 h a 14 h i de 15 h a 18 h (de 16 h a 19.30 h a l'estiu).
• Preu: 3 € (2 € els jubilats, els nens i els grups)

La festa major de les Borges Blanques comença el primer dissabte de setembre i s'allarga fins al següent dimarts. Té lloc en honor del Santíssim i és molt típic per aquestes dates de fer orelletes (ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua