LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

L´Espluga Calba

Pueblo

L´Espluga Calba

Municipio

L´Espluga Calba / Comarca: Las Garrigas / Garrigues

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

429

 

Ayuntamiento

Dirección

C/ de Pau Casals, 15

Código postal

25410

Teléfono

973156005

Fax

973156048

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

L´Espluga Calba

Web de Interés

Descripció de L'Espluga Calba

E-mail municipio

consell@garrigues.cat
 

L'Espluga Calba és una vila i municipi de la comarca de les Garrigues. Se situa al fons de les valls de Matallonga i de Cortals. En aquest territori tan accidentat, assentat sobre diverses coves cobertes per lloses de pedra que actualment s'utilitzen com a cellers per la seva bona temperatura

Festes a L'Espluga Calba

El castell de l'Espluga Calba, casal gòtic de planta quadrangular construït o refet totalment quan els hospitalers s'instal·laren en aquesta població, té planta baixa, pis i golfes, i és format per diversos cossos al voltant d'un pati central (pati d'armes dels segles XIII-XIV), amb escala d'accés al pis. La façana principal és centrada per una gran porta adovellada. Al nivell del pis hi ha diverses finestres gòtiques amb columnes coronelles, i al nivell de les golfes, sota el ràfec de la teulada, corre una galeria d'arquets de mig punt. La façana del costat dret és coronada amb merlets. L'antic castell fou palau dels hospitalers. Des del castell baixen diversos carrerons amb arcs coberts. Es conserven vells casals de pedra al nucli.

La nova església, del segles XVIII, va ser edificada al mateix lloc on hi va haver l'anterior, si bé calgué utilitzar la meitat del cementiri, que era al costat, una part de l'antiga abadia, la casa de la vila i altres de particulars. A la façana principal de l'església hi ha una imatge de la Immaculada Concepció, patrona de la vila. Als laterals hi trobem el sol i la lluna.

La festa major d´hivern és per la Candelera (2 i 3 de febrer)i la d´estiu el cap de setmana següent a la Mare de Déu d'Agost(ftes, fotos, mas info ver links)

foto de Santacreu

 

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua