LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Linyola

Pueblo

Linyola

Municipio

Linyola / Comarca: Pla de Urgell

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

2836

 

Ayuntamiento

Dirección

c/ Major, n. 7

Código postal

25240

Teléfono

973575019

Fax

973575019

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Linyola

Web de Interés

Informacio i dades de Linyola

E-mail municipio

ajuntament@linyola.ddl.net
 

El municipi de Linyola és el segon nucli de població amb més habitants a la comarca del Pla d'Urgell i és la població més septentrional de la comarca. Al límit amb Bellcaire d'Urgell hi ha l'antic despoblat de Golifàs, o Gallifàs, dins la parròquia de Linyola, i la partida de Remolins

Llocs a visitar:

El municipi de Linyola situacionEsglésia de Santa Maria
Plaça de l'Església
Palau dels barons de Linyola
Cal Galceran
Cal Rotés
Llindes gravades
Font del carrer Major
Creu dels Olivers
Font Vella

El casc antic de la vila es zona d'interès històrico - artístic; hi ha la plaça porxada i l'Església de Santa Maria de Linyola, obra del mestre Bartomeu Roig entre els anys 1587 i 1600. Molt a prop hi ha la Casa de la Vila, un edifici de l'any 1556 obra del mestre Bernat Langor.

Les festes majors de Linyola se celebren el 22 de maig, en honor a Santa Quitèria, i per la Mare de Déu d'Agost (15 d'agost). Per la festa major de maig s'organitza la festa de la cassola, que es fa la vigília de la diada de festa major i consisteix en la preparació a l'aire lliure de la típica cassola de tros (6 o 7 grans cassoles per a uns 150 comensals), a càrrec d'especialistes de la vila i amb la posterior degustació col·lectiva al polisportiu. Per la festa major d'agost és tradicional la festa del Foc i de l'Aigua. S'inicia al vespre amb un correfoc i amb la posterior remullada amb l'aigua que la gent del poble tira des dels balcons, continua amb ball popular i festa d'escuma a la plaça del Planell i, ja a la matinada, amb un bany col·lectiu a les piscines i un esmorzar a càrrec de l'ajuntament(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua