LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Lladorre

Pueblo

Lladorre

Municipio

Lladorre / Comarca: Pallars Sobira

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

227

 

Ayuntamiento: Lladorre

Dirección

Major, 5

Código postal

25576  

Teléfono

973-62300

Fax

973-623052

Oficina Turismo

973 62 10 02

Web Oficial

Lladorre

Web de Interés

Turisme al municipi de Lladorre

E-mail municipio

ajuntament@lladorre.ddl.net
 

El terme comprèn a més del poble de Lladorre, cap de municipi, els pobles d'Aineto, Boldís Jussà, Boldís Sobirà, Lleret i Tavascan, les bordes de Noarre, Ison, Cuanca i Graus.

Paisaje en Lladorre foto de Xevi V

El terme municipal de Lladorre, de 146,99 km², es troba a la zona axial pirinenca, que limita aquí amb Comenge i el País de Foix. Comprèn tota la capçalera de la Vall de Cardós, drenada per la Noguera de Cardós, amb els dos corrents principals que la formen, els rius de Lladorre i de Tavascan, els quals s'envolten d'un esplèndid ventall de cims (Sotllo, Mont-Roig) i nombrosos llacs de gran bellesa com el Naorte, Certescans (el més gran del Pirineu), Mariola.. als quals es pot accedir a través de nombroses pistes forestals tenint com a punt de partida el poble de Tavascan.

El riu de Lladorre o la Noguera de Lladorre neix a l'alterós sector del NE del terme, format per una sèrie d'afluents de capçalera que davallen dels vessants NW del pic de Baborte i del de Sotllo (riberes de Canedo i de Sellente, amb l'estany de Canedo), dels vessants W del cap de Broate (riu de Broate i estanys homònims) i dels vessants S del gran circ lacustre presidit per l'estany de Certascan (el més gran del sector), completat pels de Colatx, de Romedo de Dalt, de Romedo de Baix, de Senó i els estanys d'Aguiló i l'estany de Naorte, a través del riu de Romedo, del riu de Certascan i del riu de Naorte.

El poble que compta al 2009 amb 45 hab. és format per dos nuclis separats per un coster on s'alça l'església parroquial de Sant Martí, d'una nau i campanar de torre quadrada amb el segon cos vuitavat i coberta piramidal. És a la sortida d'un estret congost que era vigilat pel castell de Lladorre, les ruïnes del qual s'alcen encara a ponent del poble, a l'altre costat del riu i de la carretera; conserva part dels murs.

Es un unicipi amb una bona infraestructura turística que acull a molts paraticipans d'esports d'aventura i amants de l'esquí de fons. Hom hi fa la festa major el 29 de juliol. També se celebra Sant Martí, l'11 de novembre. Més al N de Lladorre hi ha el pont medieval de Borito, sobre el riu.(ftes, fotos, mas info ver links)

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua