LERIDA - LLEIDA

Datos del Pueblo

Lladurs

Pueblo

Lladurs

Municipio

Lladurs / Comarca: Solsones

Provincia

Llerida - Lleida

Comunidad

Cataluña

Habt. / Ine 2009

201

 

Ayuntamiento

Dirección

CTRA. DE SANT LLORENÇ, KM. 7,5

Código postal

25283

Teléfono

973 481555

Fax

973 481555

Oficina Turismo

Contactar con telf. citado

Web Oficial

Lladurs

Web de Interés

El municipi de Lladurs

E-mail municipio

ajuntament@lladurs.ddl.net
 

Lladurs es situat al nord-oest de la comarca, limita al nord amb Odèn i Navès, a l'est amb Navès, al sud amb Olius, Solsona i Castellar de la Ribera i a l'oest amb Odèn i Castellar de la Ribera.

La població és disseminada en un 100% en masies, avui en part abandonades, i els principals centres de població han estat les parròquies de Lladurs, Montpolt, la Llena, Timoneda, els Torrents (aquesta darrera correspon a l'àmbit de l'antiga parròquia de Sant Julià dels Torrents) i la urbanització del Pla dels Roures; el terme municipal també comprèn els despoblats d'Isanta i de Terrassola.

Lladurs és un nucli de poblament integrat exclusivament per masies que històricament es va formar a redós de l'antic castell i la parròquia de Lladurs. Avui el castell i la primitiva parròquia (Sant Martí de Lladurs), ambdós situats a 983 m. d'altitud dalt d'un esperó encinglerat que es troba a l'extrem meridional del pla de Riard, estan enrunats. Avui el nucli es centrat més o menys per l'església parroquial, l'ajuntament, un centre públic d'ensenyament primari i les instal·lacions esportives municipals, que consisteixen en una pista polisportiva.

Ajuntament de lladurs

Les Festes:

CARAMELLES.
REVETLLA DE SANT JOAN (23 de juny).
FESTA MAJOR DE LLADURS (Últim cap de setmana de juliol).
CASTANYADA.
TURRONADA

L'economia de Lladurs, basada totalment en el sector primari, té un bon equilibri entre l'agricultura i la ramaderia. Pel que fa a la ramaderia, cal dir que la cria de bestiar té una certa importància i durant la dècada dels anys vuitanta experimentà un fort augment. (ftes, fotos, mas info ver links)

 

 foto de Capolatell

Licencia de Creative Commons Licencia Gnu Sosua